1 lagu, 16 penyanyi…

Haaa,sure korang terkejut bila nampak tajuknya 1 lagu, 16 penyanyinya kan.Ini adalah kisah benar dan telah ramai yang mengetahuinya.Judul lagu yang dinyanyikan oleh 16 orang penyanyi tersebut adalah Raya Di Kinabalu.Yang mana pada asalanya lagu ini adalah lagu asal Alvin MY bekas ahli kumpulan Infinatez yg kini dah bergerak secara solo.Kini beliau sedang bertugas sebagai salah seorang penyampai radio di salah sebuah stesen radio di Sabah.

Secara diam diam,lagu ini telah diberi nafas baru dimana Alvin dan 15 orang lagi telah merakamkan semula lagu Raya Di Kinabalu ini.Antara penyanyi yang menyanyikan lagu ini adalah seperti berikut..

  1. Mandy (Orkes Akiuku)
  2. Nazri (Jiaja)
  3. Muttar (Frontman Company)
  4. Angelina Perete
  5. Adam Alias
  6. Appy Tot
  7. Prop (The Ariez)
  8. Bob (Orkes Akiuku)
  9. Angel (Bring Back The Arcade)
  10. Wiwie Daunah
  11. Clarice John Matha
  12. Pija & Keatyng (Orkes Akiuku)
  13. Ridah
  14. Jade Sister
  15. Dang Bandangs
Amacam,ramai kan?hahha,ni lah ingin di tampilkan oleh Alvin & Superfrendz pada tahun ini.Kepada yang belum pernah dengar lagu ni,jom tengok Youtubenya di bawah ni..
Lagu ini di rakamkan di studio Eyes & Ears Production yang tentunya diketui oleh Brader Chris P.Apa pun,pihak kami nak ucapkan tahniah atas kelahiran lagu ini dan harap lagu ini boleh kedengaran di kesemua stesen radio yang ada sekitar Malaysia,terutamnya di Sabah.We proud to be Malaysian,coz there are so talented and need more support from Malaysian people.Sebab kalau bukan KITA,SIAPA lagi…
p/s
Tahun ni Varios Artis Sabah,Insyallah next year Various Dj radio internet plak kan..:P