10 STUDIO RAKAMAN TERBAIK DI SABAH

sekadar gambar hiasan

Sejak kebelakangan ini, kami sering dapat pertanyaan mengenai lokasi studio rakaman yang ada di Sabah. Mulanya kami hanya tahu beberapa buah sahaja. Akan tetapi, crew kami cuba menjejaki pemilik pemilik studio ini dan mengadakan sessi temubual secara santai.

Studio rakaman yang juga di panggil REKODING STUDIO memang amat banyak boleh di perolehi di Sabah, khususnya di Kota Kinabalu. Ada yang sudah beusia lebih 10 tahun atau lebih. Namun masih ramai juga yang tidak men akan tahu akan kewujudan bilik bilik rakaman ini. Serta kenal akan orang yang bekerja di belakang tabir studio rakaman ini yang kita panggil “SOUND ENGINEER”. Mungkin mereka malu nak tampil atau memprmosikan studio mereka kepada anak anak seni di Sabah.

Oleh itu, disini kami kongsikan beberapa buah studio rakaman yang kami rasa sesuai di promosikan kepada anda. Dimana studio ini di klasifikasikan mengikut daerah.

1.KOTA KINABALU

.

2. SANDAKAN


3.TAWAU

4. KENINGAU5. TAMBUNAN6. KINABATANGAN


Senarai studio rakaman di atas adalah bedasarkan tinjauan/temubual/ serta perkongsian yang kami terima dari sahabat sahabat di luar sana. Namun pun begitu, masih banyak lagi studio rakaman baru sedang dalam proses penambahbaikan. Sekiranya ada studio yang tidak terselit, sila hubungi crew kami di talian (014-3714515).
Tidak ketinggalan juga, terdapat studio rakaman yang di jalankan di rumah. Untuk ini, crew kami dalam proses mengenali mereka dan akan cuba menemubual dan berkongsikan studio mereka kepada orang awam.
Oleh yang demikian, diharap kepada anak anak seni di luar sana yang mempunyai bakat dalam penciptaan lagu serta muzik, jangan sia siakan bakat anda. Cuba berjinak jinak dalam melahirkan lagu ciptaan anda sendiri dengan merakamkannya dalam kualiti yang mengikut budjet anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial