ARTIS TERBARU AC 29 STUDIO

Turn’ Da Pung Band

Turn Da’ Pung, itulah nama kumpulan yang berasal dari daerah keningau ini. Sebuah daerah pendalaman yang melahirkan ramai band boy yang berbakat besar. Khususnya dalam penulisan lirik dan susunan melodi. Malah kualiti rakaman yang dihasilkan juga boleh tahan. Cuma, agak sukar nak expose di daerah yang aedikit jauh dari bandaraya Kota Kinabalu.

Akan tetapi, itu bukanlah satu alasan bagi kumpulan ini. Malah kebanyakkan kumpulan muzik yang wujub pun menjadikannya satu cabaran untuk memperdengarkan hasil mereka kepada orang luar. Kepelbagaian medium atau platfom di zaman yang serba cangginh ini membuatkan mereka bersemangat untuk bekarya.
Terdiri dari 4 orang ahli kumpulan yang rata ratanya masih muda muda belaka. Mereka terdiri dari 
  • Fazli – Vokalis
  • Bade – Gitar utama
  • Noven – Gitar kedua
  • Nock – Pemain bass
  • Olier – Pemain drum
Mereka membawakan muzik yang bergenra indie pop. Mungkin pengaruh band band indie sebelum ini antara penyebab mereka memilih genra tersebut. Akan terapi, lagu single yang mereka telah hasilkan mempunyai melodi ytang bagus. Penggunaan lirik yang mudah difahami. Yang mana ditulis oleh vokalinya sendiri iaitu Fazli.
Cinta Terakhir Ku, adalah naskah yang mereka pertartuhkan dalam arena seni suara ini. Lagu yang di hasilkan disebuah studio harapan anak anak seni daerah Keningau iaitu AC29 STUDIO. 
Apapun, kami ucakpan tahniah atas penghasilan lagu single ini. Diharap kumpulan ini akan terus berusaha legih gigih dalam apa cara sekalipun untuk memastikan mereka dikenali dan dapat follower yang ramai. Serta, aktifkan diri dari mana mana event sekitar keningau mahupun luar keningau. Dengan cara ini, karya anda bakal di dengari oleh semua orang.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial