BUSSKA TAKLUK DAERAH PITAS

BUSSKA BUSKERS antara nama besar dalam dunia muzik jalanan. Gabungan anak anak muda yang berbakat besar ini sering kali kelihatan di program program besar hinggalah ke pentas battle. Mereka sentiasa menyertai mana mana pertandingan yang berteraskan mzuik sekitar Sabah. Pastinya perasaan ini memperbaiki kelemahan dan mutu persembahan antara faktor utama mereka sentiasa mencuba nasib di pentas pertandingan. menang atau kalah bukan pertaruhan. Yang penting, cuba dulu baru tahu sejauh mana kemampuan mereka. kerana setiap pertandingan menyediakan juri yang berbeza. Pastinya komen komen juri yang mereka harapkan demi memperbaiki mutu persembahan untuk masa hadapan.

Siapa sangka, tuah berpihak kepada mereka dimana telah di nobatkan sebagai juara dalam pertandinagan muzik akustik yang berlangsung di daerah Pitas semalam. bersempena sebuah pesta tahunan yang mana Dataran bengkoka dijadikan pentas rasmi bagi pesta tersebut. BUSSKA BUSKER telah membawa pulang wang tunai berjumlah RM1000 dan piala atas kejuaraan mereka. Bukan itu sahaja, nama BUSSKA BUSKER juga sudah terpahat di dada para penonton serta peserta peserta lain. Sikap yang simple dan sentiasa mencuba pastinya akan dijadikan contoh kepada pemuzik pemuzik yang lain atas nama ingin maju kehadapan.

Apa pun, di ucapkan tahniah kepada BUSSKA BUSKER atas kejayaan ini, teruskan berusaha dan mencari peluang agar mutu muzik jalanan kamin di minati dan di sanjungi.

Tahniah #rojan, #atang, #ain,#salie, #pai

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial