Dari muzik Grunge kepada Punk Rock

Pada bulan Mac yang lepas, sebuah kumpulan muzik dri Kajang, Selangor telah menghantarkan sebuah lagu ciptaan mereka sendiri yang diberi tajuk “Dalam Hati”.Ternyata lagu tersebut memang best dan ianya telah pun tersenarai didalam carta dan sering kali kedengaran dimainkan di Onlinefm

Rakustik ditubuhkan pada 2007 yang mana dahulunya mereka mengunakan nama The Violence.Band ini di anggotai oleh Naz(vokalist), Mard(Bass) dan Jack(Drummer). Ketika itugenre muzik yang dimainkan oleh The Violence berentak Grunge.

Pada 2010, The Violence telah bertukar nama kepada RAKUSTIK. Pemain bass juga telah bertukar pemain,iaitu Wafiy. Genre juga telah bertukar kepada Punk Rock dan juga Alternative.Setakat ini, hampir 3 buah lagu telah berada dalam koleksi onlinefm untuk di perdengarkan kepada pendengar pendengar diluar sana.Hanya menanti giliran untuk memasuki sistem autodj.

Lagu mereka juga telah tersenarai dalam carta top 30 di onlinefm yang mana segmen ini dikendalikan oleh BRo langau setiap hari selasa.Tetapi, sekiranya dia tak dapat masuk studio,segmen itu akan di tunda di hari yang akan di beritahu kemudian.

Untuk mengenali dengan lebih dekat akan band ini,sila kunjungi page mereka di fb iaitu https://www.facebook.com/pages/Rakustik/471479902898222?ref=ts&fref=ts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial