Didie & sajaknya

Didie And Tierhe Poetry adalah nama kumpulan ini dimana mereka berasal dari Kota Kinabalu dan dianggotai oleh 3 orang jejaka macho.Penampilan yang amat berbeza dari segi pemakaian apatah lagi penampilan ketika di stage adalah satu trademark bagi band ini.Sebenarnya mereka dah lama berada dalam scence underground sekitar Kota Kinabalu ini,cuma sejak kebelakangan ini kesemuanya sibuk dengan karier masing masing.Almaklumlah masih muda dan tak jemu menimba pengalaman di bidang pekerjaan.Namun begitu,mereka tetap bersemangat dan sempat mencuri masa untuk jamming di studio studio sekitar Kota Kinabalu dan menghasilkan beberapa buah lagu.Cuma,hanya 2 buah lagu sahaja yang mampu mereka rakamkan.Almaklumlah,semua itu memerlukan modal yang bileh tahan besarnya.

Demo mereka sebelum ini memang antara lagu yang sering kali berkumandang di beberapa corong radio internet.Sudah semestinya Onlinefm tidak ketinggalan memainkan demo yang bertajuk RINDU.Menurut beberapa sumber yang boleh dipercayai,lirik lagu ini ada kaitan dengan vokalisnya iaitu Didie.Hahaha,so,kalau nak tahu,sila hayatilah lirik lagu tersebut.Dan lagu itu di nyanyikan oleh wanita yang bernama IKA.Persoalannya SIAPAKAH IKA?..jeng jeng jeng….

Macam ni lah,korang boleh dengarkan lagu lagu band ini dengan mengklik http://www.on9fm.net/DidieyAndThePoetry dan disana juga anda boleh memmbaca profile mengenai mereka.Semestinya jangan lupa LIKE page mereka di Facebook iaitu http://www.facebook.com/pages/DidieyAndThePoetry/105592666198649