HOBI MENCONTENG KINI BOLEH JADI KARIER DAN MAMPU MENJADA PENDAPATAN YANG LUMAYAN

Dulu bila anak anak kecil menconteng dinding, ibu bapa pasti akan tegur dan memarahi mereka. Maklumlah, dinding rumah atau perabot rumah yang selalu menjadi mangsa tempat di conteng. tetapi, zaman sekarang conteng mampu menjana pendapatan yang lumayan. Malah mampu mempunyai ramai kenalan penyonteng peyonteng yang mempunyai hobi yang sama dengan mereka. hobi ini sudah menjadi trend di abad 21 ini.

CONTENG BAH 2017 adalah sebuah program yang di anjurkan oleh generasi muda.  Gabungan beberapa nama iaitu MIVE STUDIO, JESSELTON ARTISAN MARKET dan beberapa lable lagi terlibat sebagai penganjur. Program ini juga mendapat sokongan dari nama nama besar. Antaranya Universiti Melaysia Sabah, Sabah Tourism, KK JAZZ FEST serta INSTITUT SENI SABAH. Manakala lokasi program ini adalah RIVERSON. Sekali gus menjadi penaja lokasi.

Antara yang menarik perhatian sepanjang program ini adalah Bengkel seni, & Demonstrasi serta skill dari nama nama besar dalam seni conteng ini. Antaranya adalah

  1. ARIF RAFNAN OTHMAN
  2. JUAN VILLANUEVA
  3. SARAH SALIM
  4. QIARA TEOR
  5. INDO B SATRIA (Indonesia)
  6. CRACKO
  7. MARTY WOODS
  8. JEREMY LIEW
  9. RIHARU HARUN

 

Selain itu juga, persembahan pentas ada disediakan. Dengan penampilan istimewa pencipta & penulis lirik serta penyanyi kepada lagu MACAM MACAM iaitu JONATHAN TSE.

Kepada anda yang ingin mengenali hobi ini dengan lebih lanjut, jangan lepaskan peluang untuk hadir ke lokasi yang disebutkan. Acara bermula jam 10 pagi hingga 7 malam. Sebarang pertanyaan,. anda boleh LIKE & FOLLOW page ini

CONTENG BAH 2017

 

 

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial