Kisah band dari Gombak, Selangor

Ballad For Layla adalah sebuah nama yang boleh dikatakan besar jugak.Band ini telah mula menapak dalam scene muzik kat Malaysia ni sekitar tahun 2006.Mereka ni berasal dari Gombak.Menurut sumber kat laman sosial dan teman teman yang rapat dengan mereka,nama asal kumpulan ini adalah “NOVELLA”.Akan tetapi,mereka telah mengedit kepada nama yang mereka gunakan sekarang.Kalau nak tahu kenapa mereka tukar,tu kena tanya dengan mereka lah…:)

kalau dilihat kat FB pages, boleh dikatakan mereka ni selalu perfom kat gigs gigs besar jugak.Antara venue yang mana mereka pernah perfom adalah:-

  • Rock The World Adrenaline – December 2011
  • Opening band for Skylift Drive – Feb 2012
  • Opening band for Avanged Sevenfold – April 2012
  • Gegey Fest – May 2012
Dan memang banyak lagi lah.Kalau nak detail mengenai band ni,korang bleh check out kat official FBpage mereka iaitu Ballad-For-Layla.
Alhamdulillah, band ini telah sudi berkongsikan lagu single mereka melalui email kami baru baru ini.Judul lagu tersebut adalah THE DEAD MARSHES.Sebelum ni,selalu jugak lihat klip vedio lagu ni kat ASTRO (705).ternyata satu lagu yang best dan harus dapat pujian dari penduduk malaysia yang tahu menilai mutu sesebuah karya yang fresh & original.
Onlinefm ingin mengucapkan jutaan terima aksih kepada pihak pengurusan band ini kerana telah sudi berkongsi lagu single mereka.Diharap band ini akan terus maju dan berusaha dengan lebih gigih lagi untuk mencapai kepuasan dalam muzik yang anda ceburi…