KUMPULAN ROCK 80AN “BLACK FIRE” JADI TETAMU JEMPUTAN KONSERT ASPIRASI RANAU

Kalau daerah Sandakan kita ada ATOMIC POWER, manakala daerah Tuaran kita ada BLUEJEANS. Tetapi jangan lupa, daerah Ranu juga memiliki pemuzik otai 80an iaitu BLACK FIRE.

Nama BLACKFIRE sememangnya sudah tidak asing lagi dikalangan anak anak seni muzik sekitar 80an terutamanya di Ranau, Sabah. Minat yang mendalam terhadap muzik membuatkan mereka ini menubuhkan kumpulan gitar rancak “KUGIRAN” di awal tahun 80an.

Difahamkan kumpulan lagenda Ranau ini akan tampil ke pentas konsert pada 31 Disember ini bertempat di Pentas Aki Food Court Ranau pada jam 7malam. Kami juga difahamkan bahawa ada beberapa orang ahli kumpulan ini sudah pergi menghadap illahi. Kini yang tinggal hanya beberapa orang ahli kumpulan asal sahaja.

Selain BLACKFIRE, ada beberapa buah band RANAU juga akan menghiburkan anda pada malam tersebut. Antaranya UNIQUE ATTRACTION BAND, RANAU BUSKERS, MOMOGUN BAND, THE ATLUS dan ramai lagi.

Tahniah diucapkan kepada pihak penganjur atas penganjuran acara yang julung kalinya diaadakan ini. Diharap RANAU akan terus melahirkan bakat bakat baru dalam seni muzik dan anak anak muda akan terus mencari platform untuk mereka meneruskan minat mereka dalam muzik

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial