Lagu mereka The Radhio

The Radhio merupakan BAND baru dari Sabah dan telah dikolaborasikan pada 2011. Band ini telah ditubuhkan di Tawau dan bergiat terus aktif sekitar Kota Kinabalu. Mulanya band ini di anggotai oleh Zai,Jerry,Sapar,Dee, Acok dan Arisman..

The Radhio telah berhenti seketika pada 2009 apabila kesemuanya bertekad untuk menyambung pelajaran masing-masing.Dan kembali balik aktif pertengahan tahun 2009.Band ini kembali dengan anggota seramai 4 orang iaitu  Jery, Dee n Sapar tapi tidak seberapa aktif.Almaklumlah,masing masing masih menuntut dan ada karier sendiri..

-Pada tahun 2010, Jery menyiapkan lagu pertama untuk band ini iaitu “No Reason” dan telah dibantu oleh Sapar.Pada bulan 10, 2011. The Radhio telah mendapat 4 ahli baru iaitu Ayumi selaku vokalis 1,Azmi selaku pmain Bass,Riz selaku vokalis 2 dan Razlan selaku drummer… Mereka telah membuat “DEMO” lagu pertama mereka , “NO REASON”, akhirnya telah mendapat pandangan positif dari pendengar.

Demo ke 2 juga sudah di siapkan iaitu lagu berubah.Muziknya  ala ala  jazz yang berkemungkinan memberi kelainan dari band band yang ada di luar sana

Untuk mengenali mereka dengan lebih dekat,anda boleh LIKE page iaitu http://www.facebook.com/pages/The-Radhio/211786595559732.

atau juga Myspace mereka http://www.myspace.com/theradhio dan semestinya follow mereka di http://twitter.com/#!/TheRadhio

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial