Muzik vedio dari Pesawat memang best…

Bila nampak poster kat atas tu ingat filem terbaru yang akan keluar di pawagam..Sekali baca habis email tu,rupanya tu poster akan band Pesawat yang telah keluarkan muzik vedio raya…

Lama jugak kita tidak tahu akan aktiviti band ini.Sekalinya keluar dengan material baru iaitu muzik vedio raya yang bertajuk “Menjelang Syawal”.Tajuknya berkaitan hari raya,tapi poster tu macam samseng saja.ermm,ni mesti ada someting special ni kan…

Lagu Menjelang Syawal ini adalah hasil nukilan vokalis mereka sendiri iaitu JIPIE yang mana semua dah maklum bila dia saja buat lagu,memang gempak habislah jawabnya.Dibantu lagu dengan line up line up yang berbakat besar dalam penghasilan muzik tersendiri yang hanya ada pada band ini.inilah kelebihan band indiependent ini dimana mereka lebih gemar menghasilkan stuff itu secara original tanpa meminta bantuan dari mana mana pihak.Pendek cerita,mereka semua brain stroming habislah demi menghasilkan sesuatu muzik yang akan lekat kat kepala pendengar mahupun peminat mereka.

Dalam Muzik vedio ini, mereka bergandijngan dengan pelakon mantap iaitu Kak AdinaNoor.Seperti yang kita sedia maklum,Kak Adiba Noor juga merupakan seorang penyanyi serta boleh melawak secara spontan.Tak hairanlah PESAWAT mengajak beliau untuk bergandingan dalam muzik vedio Menjelang Syawal kali ini.Sure hapenning punya kan..

Jom kita lihat hasil muzik vedio yang mana PESAWAT menjadi kumpulan samseng ni..:)

Sekiranya korang suka dan minat kat lagu ni,semestinya PESAWAT telah menyediakan sesuatu untuk anda iaitu Caller Ring Tone untuk di download…

CRT: Type *131*224319# & press send (maxis)
Type CT 0127074 & send to 2000 (digi)
Type CMT 123232 & send to 22990 (celcom)
Type CT 306176 & send to 28118 (Umobile)
Fullsong : Type GET 10561498 & send to 29000 (maxis)
Fullsong: Type GET  23900629459 & semd to 2000 (digi)