RHYTHMX TETAP PERTAHANKAN MUZIK ROCK


RhythmX adalah sebuah kumpulan muzik yang berteraskan muzik Rock. Di tubuhkan pada tahun 2006dan masih bertahan sampai kehari ini meskipun anggota band ini silih berganti. Kini RhythmX di anggotai Oleh:
Amy (vocal), Afy (vocal/pengurus), Jul (ketua/komposer), Man (Bass) dan Mus (Drumm)

RhythmX juga sering kali dapat undangan majlis perkahwinan

sekitar daerah Tawau, Sabah. Bukan itu sahaja, band ini juga selalu kelihatan perfom di karnival muzik. Selain itu, RhythmX tidak pernah melepaskan peluang untuk berjuang di pentas Battle Of The Band. Pernah mendapat Mendapat tempat ke3 dan pernah JUARA sempena kernival anjuran MARA. Mendapat tempat ke2 Battle of the Band konsert SEARCH 30TAHUN DI Tawau.
Kini RhythmX telah menghasilkan 12 buah lagu sendiri. 3 buah lagu telah pun di record (StudioOne) dan satu Muzik Video juga telah dihasilkan. MV ini mendapat sentuhan Z&Z Production yang juga merupakan sebuah production company yang sudah dikenali di tawau. MV ini akan menemui anda dalam masa terdekat ini.

Pada 19/09/2021 lepas, RhythmX telah melancarkan single pertama mereka yang bertajuk SEMPADAN PERASAAN. Program ini telah di rasmikan Oleh YB ANDI MUHAMMAD SURYADY BIN HJ BANDY merangkap pembantu (MENTERI BELIA DAN SUKAN NEGERI SABAH) sekaligus mengiktiraf RhythmX adalah band Rock pertama yg menghasilkan Album di Daerah Tawau.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial