Tubuhkan band sekadar suka suka

QISQHA adalah sebuah band yang berasal dari Selangor yang di angotai oleh 4 orang anak muda.Yang mana masing masingnya amat meminati muzik.Mereka menubuhkan band ini sebenarnya tanpa dirancang.menurut info di band page mereka, tertubuhnya ban dini hanya untuk suka suka, enjoy main muzik dan pengisian masa lapang mereka.

QISQHA yang di anggotai oleh Sham (Vox & Gitar), Anwar (vox, gitar & keyboard), Fariq (Bass) & Leo (Drum).manakala genre muzik yang mereka mainkan adalah berentak Alternatif & New Wave.

Memang tak banyak maklumat yang kami boleh dapati dari band ini.tetapi, setakat ini,mereka telah mencipta beberapa buah lagu yang mana antaranya sudah pun di rekodkan.Antaranya:-

  1. Mr Frodo
  2. Julia
  3. Gambaran dalam lukisan
  4. Eksotika Romantika
  5. Hurm
Lagu HURM tersebut telahpun dikongsikan kepada kami baru baru ini dan dalam masa terdekat,ianya akan dimainkan didalam radio sebagai tujuan promosi selama beberapa bulan.
Pada yang ingin mengenali band ini secara dekat, anda boleh menjadi fans mereka dengan mengunjungi band page mereka di FB iaitu https://www.facebook.com/pages/QISQHA/265760136793919. manakala mereka juga mempunyai akaun Reverb iaitu www.reverbnation.com/qisqha.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial